OAK Access: Ingrid van der Eijk

“Hoe mooi is het dat er steeds nieuwe innovaties ontwikkeld worden, waardoor ziektes beter behandeld kunnen worden? Waardoor de kwaliteit van leven verbetert of de ziekte zelfs geneest? Waardoor patiënten hoop, dromen en een mooiere toekomst krijgen? Dat motiveert mij iedere dag opnieuw. Daarom stel ik alles in het werk om deze behandelingen ook in Nederland beschikbaar te krijgen.”

Meer dan 15 jaar heb ik op het gebied van toegang tot nieuwe geneesmiddelen en therapieën voor patiënten gewerkt bij farmaceutische (biotech) bedrijven. Naast meer gangbare geneesmiddelen voor grotere patiëntengroepen, heb ik ook gewerkt aan de toegang tot oncologische middelen, cel- en gentherapie en behandelingen voor ernstige, zeldzame, genetische aandoeningen. Bovendien heb ik zowel een Beneluxa als een EUnetHTA assessment mogen leiden vanuit het bedrijf waar ik werkzaam was.

Inmiddels heb ik dan ook een diepgaande kennis en expertise op het gebied van market access. Regelgeving en vergoedingsprocedures op zowel centraal als decentraal niveau zijn bekend terrein voor mij. Tevens heb ik een uitgebreid netwerk met verschillende relevante partijen, zoals beroepsverenigingen, expertisecentra, patiëntenverenigingen, vergoedingsautoriteiten zoals het Zorginstituut, VWS, Zorgverzekeraars Nederland en individuele zorgverzekeraars weten op te bouwen. Behalve in Nederland heb ik tot op zekere hoogte ook ervaring en een netwerk in België.

Mijn meest relevante eigenschappen zijn dat ik een verbinder en team player ben, oog heb voor eenieders belangen, snel oplossingen zie en altijd naar manieren zoek hoe dingen wèl kunnen. Ik ben transparant, eerlijk en resultaatgericht. Ik doe wat ik beloof.